© Photo News

Arturo Vidal kondigt afscheid aan als Chileense international

Arturo Vidal heeft dinsdag zijn afscheid aan het Chileense nationale elftal aangekondigd. De middenvelder van Bayern München stopt na de WK-kwalificatiereeks en eventueel het WK in Rusland. Vidal postte op Instagram een boodschap die als volgt luidde: “Sorry Chili voor de twee nederlagen. We hebben alles gegeven op het veld, maar het was niet mogelijk te winnen. We gaan door met vechten. Nog twee partijen voor het WK. Bedankt voor de liefde die ik al die jaren heb mogen ontvangen.”

Chili deed afgelopen week een slechte zaak tijdens de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificaties. Het team van Vidal verloor eerst thuis van Paraguay (0-3) om vervolgens ook in Bolivia (1-0) niets te rapen. De Chilenen zakten zo naar een zesde plaats, een plek die geen recht geeft op deelname aan het WK. De eerste vier teams in Zuid-Amerika kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK. Nummer vijf speelt een intercontinentale play-off tegen een land uit Oceanië.

De 30-jarige Vidal, tijdens zijn clubcarrière actief bij Colo-Colo (2005-2007), Bayer Leverkusen (2007-2011), Juventus (2011-2015) en Bayern München (sinds 2015), speelde tot dusver 95 interlands voor Chili, waarin hij 23 keer scoorde. Vidal was met Chili aanwezig op het WK’s van 2010 en 2014 en schreef de Copa America’s van 2015 en 2016 op zijn naam.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer