© Getty Images/iStockphoto

Fietsendief verkoopt e-bikes op kap van ‘overleden’ familieleden

Een 24-jarige man uit Hechtel-Eksel heeft zich donderdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor de verkoop van 9 gestolen fietsen. Het ging allemaal om e-bikes van de Hasseltse winkel Itek. De man verkocht ze via zoekertjessites voor gemiddeld 800 euro per stuk terwijl de winkelwaarde schommelde tussen 1.750 en 2.500 euro. Wanneer de klanten zich vragen stelden over de prijs dan antwoordde de verdachte dat de fiets van zijn overleden oma of opa of een ander familielid was.

geho

“De helft van zijn familie moet dan gestorven zijn”, merkte het openbaar ministerie op. “Over dit verkoopsargument heeft hij achteraf woorden met zijn familie gehad”, aldus zijn advocaat.

Het bedrog kwam in de loop van 2014 aan het licht toen enkele nieuwe eigenaars voor herstellingswerken naar de winkel stapten. Omdat de serienummers niet ingeschreven waren in de databank van Itek ging de bal aan het rollen. De dader, die een blanco strafblad heeft, verklaarde de fietsen van iemand anders gekocht te hebben die ze op de kop tikte na een faillissement. Vreemd genoeg had de verdachte geen contactgegevens of verdere info meer van de verkoper.

Het parket vorderde 12 maanden cel en de verbeurdverklaring van het vermogensvoordeel. De verdediging vroeg opschorting van straf omdat de twintiger nu als zelfstandig schilder begonnen is en met een strafblad geen overheidsopdrachten meer kan binnenhalen.

Vonnis op 5 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer