© YouTube

Vrouw (29) vrijgelaten nadat ze slapende man probeert te vermoorden door benzine in zijn bed te gieten

De Brugse raadkamer heeft een 29-jarige vrouw uit Oostkamp onder voorwaarden vrijgelaten voor de moordpoging op haar partner. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. T.V. goot benzine in het bed van haar slapende vriend, maar het slachtoffer werd op tijd wakker.

Op vrijdag 17 juni rond 3 uur ‘s ochtends zou de verdachte benzine gehaald hebben in een tankstation vlakbij haar woning in de Brugsestraat in Oostkamp. In een nieuw verhoor beweerde de vrouw echter dat haar vriend de benzine gehaald had. In ieder geval goot ze die nacht de benzine in het bed waar haar partner lag te slapen. Het slachtoffer werd hierdoor gewekt en sleurde T.V. hardhandig naar beneden. Uiteindelijk belde de man zelf naar de hulpdiensten.

Het onderzoek toonde al aan dat de vrouw op een andere plaats in huis wel degelijk brand stichtte. Dat vuurtje zou ze echter zelf onmiddellijk weer gedoofd hebben. De verdachte beweert dat ze de feiten pleegde, omdat ze het fysiek geweld van haar partner niet langer kon verdragen.

De raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat ze na iets meer dan twee maanden voorhechtenis de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. Ze mag onder andere geen contact meer hebben met haar vriend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer