© Twitter/Aileen Cynthia Amurao

Visser verbergt parel van 100 miljoen dollar jarenlang onder bed

Een Filipijnse visser heeft de grootste parel die ooit gevonden is jarenlang onder zijn bed verborgen. De man geloofde dat het ding hem geluk bracht. Helaas wist hij niet dat de parel hem honderd miljoen dollar had kunnen opleveren.

elaw

De parel is vijf keer zo groot als de grootste parel die tot nu toe gevonden werd. Het glanzende ding is 61 centimeter breed, 30 centimeter lang en weegt 34 kilogram. De waarde wordt geschat op zo’n honderd miljoen dollar. De visser vond hem tien jaar geleden bij de kust van het Filipijnse eiland Palawan toen hij tijdens een storm de zee in moest duiken omdat zijn anker vastzat. Nu pas kwam de man ermee aanzetten bij een toerismebureau in Puerto Princesa. “We stonden versteld”, vertelde een medewerker tegen lokale media.

De visser geloofde dat de parel hem geluk zou brengen en bewaarde hem dan ook tien jaar lang onder zijn bed. Van de waarde van de parel was de Filipijn zich niet bewust. Autoriteiten in Palawan wachten nog op de bevestiging dat het inderdaad gaat om de grootste parel die ooit gevonden is. De op één na grootste parel, Pearl of Allah, werd ook bij Palawan gevonden, in 1934. Die parel kan je bewonderen in New York.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer