Schoolgenootjes herdenken klasgenootje (8): "Het was een echte knuffelbeer"

© sbr

© sbr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In de gemeenteschool in Moorslede werd donderdagochtend Tristan Siegmund herdacht. De jongen uit Passendale verdonk in het begin van de zomervakantie in een recreatievijver in Nederland. Hij zou gisteren negen jaar geworden zijn.

Bert Feys

Tristan Siegmund is op woensdag 5 juli verdronken op vakantie in Nederland. De jonge Passendalenaar volgde de voorbije jaren les in de gemeenteschool in Moorslede. Hoewel de jongen dit jaar naar een andere school zou gaan, wilden de directie en de leerkrachten Tristan toch herdenken. “Hij was hier heel graag gezien, zowel door de leerkrachten als door zijn klasgenoten. Een echte knuffelbeer”, zegt directrice Lisa Theuninck.

Verjaardag

Doordat het dodelijke ongeval in de vakantieperiode gebeurde, zocht de school naar een geschikt moment om Tristan te herdenken. Uiteindelijk werd besloten dat om gisterenmorgen te doen. “Tristan zou op donderdag 7 september negen jaar oud geworden zijn”, legt de directrice de keuze uit.

De leerlingen verzamelden rond 8.30 uur op de speelplaats. Ook de ouders van Tristan waren er aanwezig voor een kort, maar intens herdenkingsmoment. Alle leerlingen kregen een vriendschapsbandje. Een rood, want dat was Tristans lievelingskleur.

© sbr

Op de speelplaats werd een hoekje ingericht.

De leerlingen keken verweesd naar de foto van hun vriendje. Ook zijn lievelingsknuffel en een brievenbus kregen een plaats op het tafeltje. Kinderen die een brief willen schrijven aan Tristan of een tekening willen maken, kunnen die daarin stoppen. De brieven en tekeningen worden later aan zijn ouders bezorgd.

Op de speelplaats werd een minuut stilte gehouden voor Tristan. Met een luid applaus voor hun ‘knuffelbeer’ werd het korte herdenkingsmoment afgesloten.

Dinosauruskoeken

De geëmotioneerde ouders uitten hun respect voor wat de school gisteren organiseerde ter nagedachtenis van hun zoon. Tristans mama trakteerde zijn klasgenoten op dinosauruskoeken, die haar zoon zo graag at. Die klasgenoten, de leerlingen van het derde leerjaar, kregen 's middags rouwbegeleiding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen