Jeroen Meus zet zijn schouders onder festival op ‘zwalpafstand’ van zijn deur

Bij de organisatoren van Lolands staan de zenuwen strak gespannen. Op 15 en 16 september staat de zesde editie van het gratis festival ten voordele van ALS in Scherpenheuvel op de agenda. Ze krijgen de steun van Jeroen Meus.

hns

De editie 2017 krijgt een flinke upgrade. Een groter festivalterrein, een stevig uitgebreide speelzone voor de kinderen, een straffe rij artiesten en een extra dag activiteiten. “We willen het familiale karakter van het festival absoluut behouden”, zegt Willem Tielens. “De speelzone is een klein pretpark, wie een sportief dagje wil beleven kan komen meefietsen of kubben maar je kan ook gewoon de hele dag flaneren op het festivalterrein.” De organisatie werkt ook aan de verdere professionalisering. “We willen zoveel mogelijk cashbetalingen vermijden”, zegt Pieter Maes. “Daarom hebben we een samenwerking gesloten met het betaalsysteem Payconiq. Je kan je consumpties simpelweg met een app op je smartphone betalen.

Vorig jaar kwam tv-kok Jeroen Meus even langslopen. Meus woont op wandelafstand van het festivalterrein. “Of zeg maar zwalpafstand”, zegt hij. “De sfeer op Lolands sprak mij geweldig aan en ik ben tamelijk lang blijven plakken. Ik heb toen al meteen mijn agenda vrijgemaakt voor dit jaar. We zijn aanwezig met onze foodtruck maar zelf kom ik vooral om met de mensen te praten. Ik woon drie jaar in Scherpenheuvel en ik wil graag mee werken aan een warme samenleving. Dit festival is een unieke manier om een beetje meer dorp te zijn.”

Volledig menu

Meus doet meteen ook zelf een oproep. “"Lolands is kwaliteit”, zegt hij. “Daarom zetten we er ons volop achter. Maar is er nog veel meer mogelijk. Mensen kunnen tijdens het jaar initiatieven nemen om het evenement te steunen. Niet alles moet tijdens dat ene weekend gebeuren.”

Een kleine vierhonderd vrijwilligers zetten hun schouders onder Lolands en die worden op een toffe manier gecoacht. “Er is iedere dag een volledig menu”, zegt Willem Tielens. We gebruiken ook speltechnieken om onze mensen te motiveren. Wie bijvoorbeeld de meeste stappen zet tijdens de dag mag 's avonds in hot tub met een flesje bubbels.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen