© Tom Palmaers

Vetokele in, Bezus out?

Op speeldag zes staan met Antwerp en STVV de revelaties van het seizoensbegin tegenover mekaar. Als de Kanaries ook op de Bosuil zouden stunten, klimmen ze mogelijk helemaal naar de kop van de klassering. Want Club Brugge (naar Moeskroen) en Charleroi (naar Standard) staan – net als STVV – voor een aartsmoeilijke verplaatsing. Het ziet ernaar uit dat Roman Bezus uit de ploeg verdwijnt en Igor Vetokele een plaatsje in de basis krijgt.

Gunter Schoofs

STVV staat na de interlandbreak voor een interessant tweeluik. Eerst volgt een meting op de Bosuil met de Great Old, een week later volgt de derby op Stayen tegen KRC Genk. Voor de fans staat vooral de match tegen Racing aangestipt, voor coach Jonas De Roeck zal de clash met Antwerp minstens zo belangrijk zijn. Want bij Antwerp maakte hij twee passages als speler mee, bovendien woont hij dichter bij de Bosuil dan bij Stayen, is hij voluit Antwerpenaar en geen Limburger.

Net als Antwerp staat STVV te popelen om opnieuw volle bak uit de startblokken te schieten na dat interlandweekend. Het belooft vuurwerk op de Bosuil. Niet letterlijk zoals de laatste onderlinge confrontatie op Antwerp, toen de match gestaakt werd omdat de thuisaanhang het veld met Bengaalse fakkels bekogelde. Wel figuurlijk, want allebei zijn de clubs gebrand om de goeie reeks verder te zetten.

Uit vorm

De Roeck zal daarvoor ongetwijfeld opnieuw aan zijn ploeg sleutelen, ondanks het succes van STVV in de laatste competitiematch tegen Waasland-Beveren. Die werd met 1-0 gewonnen, maar overschot was er zeker niet. Het spelsysteem met Roman Bezus op de nummer tien marcheerde niet naar wens. Pas toen Igor Vetokele de ploeg na zijn invalbeurt kwam versterken, maakte Sint-Truiden het verschil. De kans is dan ook reëel dat Vetokele de voorkeur krijgt op Bezus, die naar zijn goeie vorm zoekt. Gueye en Ceballos zullen nog niet terug op post zijn. Maar De Roeck heeft genoeg alternatieven om opnieuw met een oerdegelijke basiself én bank naar Antwerp af te reizen.

Mits een nieuwe stunt benen de Kanaries misschien zelfs Club Brugge en/of Charleroi bij en klimmen ze van hun derde stek verder naar boven. Want Club en Charerloi hebben een linke trip naar respectievelijk Moeskroen en Standard voor de boeg. Al even link als een reis naar die helse Bosuil.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer