© Photo News

FIFA gaat middelvinger van Dele Alli “naar ploegmaat” onderzoeken

De Wereldvoetbalbond FIFA is een disciplinaire procedure begonnen tegen de Engelse international Dele Alli. De 21-jarige middenvelder van Tottenham stak maandag in het WK-kwalificatieduel tegen Slovakije (2-1 winst) zijn middelvinger op.

Het gebaar werd vastgelegd door de camera’s en al snel werd gesteld dat de middelvinger was bedoeld voor de Franse scheidsrechter Clement Turpin. Dele liet achteraf in een tweet weten dat het om een grapje met ploegmaat en “goeie vriend” Kyle Walker ging. Hij voegde er excuses aan toe “als iemand zich beledigd zou voelen”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een woordvoerder van de FIFA laat vrijdag weten dat het gebaar wordt onderzocht. “We bevestigen dat er een disciplinaire procedure is opgestart na het incident. Meer commentaar geven we niet”, luidt het. Bij een veroordeling staat Dele mogelijk enkele wedstrijden aan de kant.

Engeland leidt in zijn WK-kwalificatiegroep autoritair met 20 op 24 voor Slovakije (15 ptn) en Slovenië en Schotland (14 ptn). Op 5 oktober ontvangen de Engelsen in Wembley Slovenië en kunnen ze hun ticket voor het WK 2018 verzekeren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer