© Photo News

Weiler zet toptransfer Kums in de tribune tegen Lokeren

Anderlecht heeft geen excuses meer tegen Lokeren. Na de gemiste start met 5 op 15 kan René Weiler zich geen puntenverlies meer permitteren of het is echt crisis. De coach kiest voor een schokeffect: toptransfer Sven Kums zit niet in de selectie, net als Kara.

jug, thst

René Weiler kijkt niet naar namen. Om een nieuwe dynamiek in zijn zoekende groep te krijgen, schuift hij zelfs toppers (even) aan de kant. Tegen Gent twee weken geleden passeerde hij al Dendoncker wegens transferperikelen, maar nu die terug is, laat hij zowaar Sven Kums in de tribune.

Het ziet er niet naar uit dat Weiler vandaag nog van gedacht verandert. Mogelijk gunt hij Kums rust met het oog op de CL-match dinsdag tegen Bayern, maar dat de voetbalvisie van de middenvelder en die van de coach botsen is een publiek geheim. Weilers countervoetbal is niets voor Kums.

Achteraan ontbreekt trouwens ook Kara Mbodj en zal wellicht Deschacht (of Josué) spelen. Kara dankt zijn verwijdering wel aan zichzelf, want gisteren was hij nog niet terug van interlands met Senegal terwijl hij er wel had moeten zijn.

In doel is het plan dat Boeckx speelt tegen Lokeren en Sels op Bayern, terwijl Teo vooraan dan toch de voorkeur lijkt te krijgen op Harbaoui en Beric.

Sowieso kunnen Weilers’ keuzes maar beter goed uitdraaien, want de spanning stijgt op RSCA. In 1998 begon Arie Haan ook met 5 op 18 en dat kostte hem in september zijn job. Nu scoorde Anderlecht maar 3 keer in 5 duels. Voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck kwamen deze week alleszins meermaals naar de trainingen kijken. Weiler kreeg zijn versterkingen en nu de transferperiode voorbij is moet dat resultaat opleveren. Paars-wit wil vooral met een goed gevoel naar Duitsland reizen. Overklast worden door Bayern kan altijd, maar iedereen zal extra nerveus zijn als het gepaard gaat met slechte Belgische resultaten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer