© Photo News

Koningin Mathilde bezoekt Biënnale van Venetië

Koningin Mathilde brengt vrijdag een bezoek aan de Biënnale van de Beeldende Kunsten in Venetië. Ze bezoekt er onder meer het Belgisch paviljoen in het bijzijn van kunstenaar Dirk Braeckman en curator Eva Wittocx.

De Gentse fotograaf Braeckman en Wittocx van het Leuvense Museum M werden vorige zomer door een jury als duo geselecteerd uit vijf kandidaten om ons land te vertegenwoordigen op de Biënnale omwille van “een sterk persoonlijk verhaal waarbij het medium fotografie op een unieke manier benaderd wordt”.

Koningin Mathilde krijgt in het Belgisch paviljoen een rondleiding van Braeckman. Ze zal eveneens een bezoek brengen aan de paviljoenen van Canada en Roemenië, en aan de tentoonstelling Viva Arte Viva, waar de Belgische kunstenares Edith Dekyndt twee installaties tentoonstelt. Het is voor koningin Mathilde haar eerste bezoek aan de Biënnale.

De Biënnale wordt sinds 1895 om de twee jaar gehouden. Achtentwintig landen onderhouden er in de Giardini, in het stadsdeel Castello, hun eigen tentoonstellingsgebouw. Het Belgisch paviljoen is het oudste landenpaviljoen, daterend van in 1907. Het is sindsdien verschillende keren gerenoveerd. Sinds 1972 wordt het paviljoen afwisselend door de Franstalige en Vlaamse gemeenschap ingericht.

De 57ste Biënnale werd geopend op 13 mei en loopt nog tot 26 november 2017.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER