Voormalig Nederlandse international Ruben Schaken stopt met voetballen

De gewezen Nederlandse international Ruben Schaken stopt als profvoetballer. De 35-jarige aanvaller liet vrijdag aan VI.nl weten dat hij niet meer verder zoekt naar een nieuwe club. Het contract van Schaken bij ADO Den Haag liep vorig seizoen af. “Ik heb een mooie tijd gehad. Ik kwam, ik zag en ik overwon”, zei hij.

Schaken debuteerde in 2002 bij SC Cambuur en speelde drie seizoenen voor de club in Leeuwarden. Daarna kwam de aanvaller uit voor Veendam en VVV-Venlo waarna hij transfervrij tekende bij Feyenoord. Schaken speelde vijf seizoen in Rotterdam en koos in 2015 voor een overgang naar FK Inter Bakoe in Azerbeidzjan. Na een half jaar keerde hij terug in de eredivisie bij ADO Den Haag, waar hij tot mei van dit jaar onder contract stond.

“Ik heb twee aanbiedingen gehad uit India, maar ik stop en ga wat anders doen”, zei de 35-jarige aanvaller. Schaken kwam in 2012 en 2013 zeven keer uit voor het Nederlands elftal. Hij maakte twee doelpunten, in de WK-kwalificatieduels tegen Andorra en Estland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer