Waar kwamen de mysterieuze lichtflitsen vandaan tijdens aardbeving in Mexico?

Mexico werd afgelopen nacht getroffen door een zware aardbeving. Opvallend: tijdens de aardbeving werd de hemel gevuld met hevige lichtflitsen. Ook net boven het aardoppervlak werden op meerdere plaatsen lichtflitsen gespot. Wat was er aan de hand?

lbo

De lichtflitsen staan bekend als “earthquake lights”. Omdat niet altijd duidelijk is waar ze vandaan komen, is er een waas van mysterie rond. Volgens sommigen zijn de lichten er zelfs al net voor er een aardbeving plaatsvindt en zijn de flitsen een waarschuwing, anderen denken dat het het werk is van de Goden.

Maar de verklaring is iets wetenschappelijker dan dat. De aardbeving leidde er onder andere toe dat veel elektriciteitskabels afbraken. Dat veroorzaakte lichtflitsen. Ook generatoren die beschadigd raakten door de hevige schokken, brachten lichtbundels voort. Die lichtflitsen kunnen weerkaatsen in de hemel, waardoor de lucht werd opgelicht. Daardoor waren er bij de aardbeving dus zowel in de lucht als op het aardoppervlak lichtflitsen te zien, ook al onweerde het niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER