“Fantastisch voor Hannelore, wel dubbel voor iedereen die deze knie niet kan kopen”

Er moet dringend gewerkt worden aan een terugbetaling voor elektronische knieprotheses. Dat zegt Amptraide, de vereniging voor mensen met geamputeerde ledematen. Filip Pockelé uit Essen heeft al een tijdje zo’n elektronische knieprothese en zou niet meer zonder kunnen. Ook hij hoopt dat patiënten in de toekomst niet meer moeten hopen op gulle giften zoals de 90.000 euro gisteren voor Hannelore Vens uit het programma Over Winnaars op VTM.

dst

Een elektronische knieprothese is veiliger dan een mechanische knie, zegt Pockelé. “Het gevaar om te vallen is veel kleiner, deze knie gaat mee nadenken wanneer je op het punt staat om te vallen.”

Oplossing in zicht

Inmiddels heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block bekendgemaakt dat er in de begroting voor 2018 een oplossing zal worden gezocht voor de terugbetaling van computergestuurde knieprothesen. Dat vertelde ze vrijdag in een reactie op het nieuws rond Hannelore Vens.

Vens beklom in een VTM-programma de Machu Picchu met haar elektronische prothesen, waarna Qmusic, Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal een actie startten om geld in te zamelen om die betere prothesen voor de jonge vrouw te kopen. Een Gentse zakenvrouw schonk 90.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER