Piepklein dorpje op zoek naar eigen Slimste Mens

© if

© ptb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wie niet meer kan wachten op het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld, het populaire BV-quizprogramma op Vier, kan al afzakken naar De Leege Platse voor de eerste aflevering van De Slimste Mens van Beselare.

Thijs Pattyn

Wie is de slimste mens van Beselare? Wie weet dat Warden Oom een schrijver was en dat de rug van Sefa op een boltra lijkt?

Streekbewoners en initiatiefnemers Klaas Lannoy en Roel Vaneyghen trekken hun Erik Van Looy-kostuum aan om de eerste aflevering van De Slimste Mens van Beselare te presenteren.

Twintig BV’s

Voor vijftien gewone en vijf finale-afleveringen selecteerden ze zeventien dorpsbewoners die sterk verschillen op vlak van leeftijd, geslacht en opleidingsniveau.

“We imiteren de echte quiz en gaan daar heel ver in”, zegt Klaas. “We hebben zelfs filmpjes opgenomen met twintig BV’s die vragen stellen. De winnaar krijgt een oorkonde en bloemen.”

De grote prijzen zijn echter voorbehouden voor de toeschouwers. “Het publiek kan zijn pronostiek tijdens elke aflevering gratis sms’en, om kans te maken op 112 tombolaprijzen met totale een waarde van meer dan 1.000 euro. De persoon met de hoogste gesommeerde score over alle speelavonden heen wint een ballonvaart.”

Camera’s

“Roel, de geestelijke vader van dit project, houdt zich bezig met de creativiteit en met technische kant van het spel, ik focus me op het operationele”, vertelt Klaas Lannoy nog.

“We vullen elkaar perfect aan en dat maakt het ook haalbaar om dit met twee vrijwilligers uit de grond te stampen. We plaatsen camera’s in de zaal, zodat het publiek op scherm afwisselende close-ups krijgt van presentatoren, deelnemers en toeschouwers. We doen geen livestream, want we willen dat de mensen naar de zaal komen voor de sfeer. We hopen op 150 toeschouwers.”

Afgaan

“Ik vind het een heel tof concept”, zegt deelnemer Koen Meersseman. “Ik twijfelde even om deel te nemen, uit vrees om af te gaan, maar ik doe het uiteindelijk voor het plezier. De organisatie is top, ze proberen er een echte topbeleving van te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen