Twee doden bij zware klap op kruispunt, één van de voertuigen reed wellicht door rood

Het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord was de hele zaterdagvoormiddag deels afgesloten na een dodelijk ongeval. Daarbij kwamen twee mensen om het leven, één persoon raakte zwaargewond en twee anderen liepen lichte verwondingen op. De eerste resultaten van het onderzoek wijzen uit dat een van de voertuigen wellicht door het rood is gereden.

Sven Van Haezendonck

Op het zwarte kruispunt van ‘Pauwels’ kwam het zaterdag omstreeks 5.30 uur tot een zware aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenwagen. In de auto zaten vijf mannen van Poolse origine die in Antwerpen verblijven en onderweg waren voor hun werk.

Voor twee van hen, een 41-jarige en een 49-jarige man, mocht er geen hulp meer baten. Zij stierven ter plaatse. Drie collega’s overleefden de klap. Hulpverleners van verscheidene ambulances en de mug van het AZ Sint-Maarten uit Mechelen dienden hen de eerste zorgen toe. De 23-jarige bestuurder van het voertuig en een 38-jarige man liepen lichte verwondingen op. Een vijfde collega, een 40-jarige man, raakte zwaargewond. Hij werd overgebracht naar het UZA in Edegem.

Onderzoek camerabeelden nodig

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. “Uit de eerste bevindingen blijkt dat een van de voertuigen vermoedelijk het rode verkeerslicht heeft genegeerd. Onderzoek van camerabeelden uit de buurt zal daarover meer duidelijkheid moeten scheppen”, zegt woordvoerster Nele Poelmans van het parket.

De 46-jarige vrachtwagenchauffeur verkeerde in shock. Hij legde een ademtest af en blies safe. Door het ongeval was de Antwerpsesteenweg urenlang gedeeltelijk afgesloten voor bestuurders die uit de richting van Mechelen-centrum kwamen of er naartoe wilden rijden. Op de R6 waren de afslagstroken richting centrum afgesloten.

© SVH

© SVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen