Vierde editie ‘Sint-Truiden by Lights’ verrast met betoverende lichtprojecties

Gisterenavond is de vierde editie van ‘Sint-Truiden by Lights’ succesvol van start gegaan. De hoofdstad van Haspengouw zit dit najaar opnieuw boordevol verrassende lichtinnovaties om zowel inwoners als toeristen een kippenvelmoment te bezorgen.

Hilde Vautmans, Schepen van Toerisme van de stad Sint-Truiden is alvast in haar nopjes: “Er zijn tijdens de route heel wat interactieve lichtprojecten te zien en te beleven. Zo kunnen de bezoekers lichtvoetbal spelen, appels vangen en zelfs op het water lopen. Slimme detectie zorgt ervoor dat de lichtstralen reageren op de bewegingen van de wandelaars.” Het hoogtepunt is evenwel het oud stadhuis, dat prominent in de schijnwerpers wordt geplaatst. “De gevel is het decor van een imposant klank- en lichtspektakel, dat vanaf 19u30 om het halfuur begint te spelen.”

‘Sint-Truiden by Lights’ is er van zaterdag 9 september 2017 tot en met woensdag 14 februari 2018. De lichten gaan aan elke vrijdag, zaterdag en zondag na zonsondergang. De wandeling is gratis, net als het wandelplan. Dat vind je bij Toerisme Sint-Truiden, op www.toerisme-sint-truiden.be of via de toepassing in de Ojoo-app.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer