Burgemeester Close overhandigt sleutel stad Brussel aan artiesten Cirque du Soleil

Brussels burgemeester Philippe Close heeft zaterdag symbolisch de sleutels van de stad Brussel overhandigd aan de artiesten van Cirque du Soleil. De burgemeester heette daarmee het internationale gezelschap welkom dat de voorbije 15 jaar al regelmatig te gast was in de Belgische hoofdstad. Cirque du Soleil heeft sinds kort zijn tenten weer opgeslagen op de Heizel voor de show "Totem".

"We zijn fier op de lange vriendschap die ons aan Cirque du Soleil bindt en dat we hen al die jaren hebben mogen verwelkomen", zei burgemeester Close. "Ik heb het grootste respect voor deze artiesten en de manier waarop zij er steeds opnieuw in slagen het publiek te verwonderen en in vervoering te brengen met hun hallucinante spektakels. We moeten hen danken dat ze ons doen dromen want daar heeft onze maatschappij nood aan."

Cirque du Soleil is met "Totem" te gast op de parking naast Paleis 12 van Brussels Expo, en dat nog tot en met 29 oktober. De show ging in 2010 in wereldpremière en trok al meer dan 4,5 miljoen toeschouwers over de hele wereld. In 2013 won "Totem" ook de New York Drama Desk Awards voor Unique Theatrical Experience. Met een cast van 46 acteurs, circusartiesten, muzikanten en zangers brengt "Totem" een reeks spectaculaire, acrobatische toeren met baanbrekende digitale effecten.  

Meest gelezen