© Google Street View

Voortvluchtige crimineel opgepakt nadat hij twee broers had opgelicht aan Café d’Anvers

Twee broers uit Oud-Turnhout (23 en 24) die in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek waren naar Café d’Anvers, in de Oudeleeuwenrui werden opgelicht. Een verdachte werd door de politie opgepakt en in de cel gestopt. Hij bleek eerder dit jaar de gevangenis te zijn ontvlucht.

JoRo

Toen de Kempense broers op zoek waren naar de dancing werden ze aangesproken door een veertiger. De ‘behulpzame’ man ging hen meenemen naar de zaak, maar ze moesten eerst aan hem de inkom betalen en dan zou hij hun tickets afhalen. Nadat ze hem 50€ hadden overhandigd, liep hij weg met zijn fiets aan de hand en sprong achteraan in een bestelwagen die wat verder stond.

De twee broers spraken een politiepatrouille aan die op dat moment passeerde. De inspecteurs zetten de bestelwagen aan de kant en gingen tot controle over. De bestuurder (35, uit Kontich) en zijn passagier naast hem (44, eveneens uit Kontich) verklaarden onmiddellijk dat ze er enkel waren om een vriend uit de nood te helpen. Hij had hen gebeld om hem op te halen. Die vriend lag achterin de bestelwagen.

De man in de laadruimte (48, uit Antwerpen) werd gefouilleerd en bleek verscheidene spullen, gerelateerd aan drugs(gebruik) op zak te hebben. Omdat de twee anderen in de bestelwagen bij politie gekend zijn voor een rist aan feiten, werden ook zij gefouilleerd. Bij hen werd niets aangetroffen.

De verdachte, die achteraan lag, stond nog geseind omdat hij de gevangenis was ontvlucht in april. Hij werd opgepakt en meegenomen naar de politiecel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER