Vluchtelingen geronseld om postbode te worden

© Photo News

Vluchtelingen aanwerven en vacatures op broodzakken drukken. Zo wil Bpost het nijpende tekort aan postbodes aanpakken. Broodnodig: vakbonden zeggen dat postrondes almaar vaker blijven liggen. “We kunnen niet langer kwaliteit bieden.”

Yves Delepeleire

Bpost is dringend op zoek naar nieuwe werkkrachten. En wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen. Dus schakelt Bpost ruim vijftig gemeenten in om te helpen communiceren over de vacatures, wordt de campagne op 100.000 broodzakken gedrukt én wordt een plan uitgerold waarbij erkende vluchtelingen kunnen worden aangeworven als postbode. Dat zegt woordvoerster Barbara Van Speybrouck.

Momenteel zoekt Bpost zestig nieuwe postbodes, vooral in de Vlaamse Rand. Om het natuurlijke verloop op te vangen, zijn op termijn honderden postbodes nodig. “In economisch moeilijke tijden hebben we het makkelijker om vacatures in te vullen”, zegt Van Speybrouck. “Wanneer de economie het weer een beetje beter doet, kennen wij een terugval.” Vluchtelingen zouden kunnen helpen de vele vacatures in te vullen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen