© Belga

Beerschot Wilrijk pakt gevleide zege in Cercle en staat los aan kop

Het prachtige liedje blijft maar duren voor Beerschot Wilrijk. De Mannekes wonnen de topper in 1B met 0-1. Over 90 minuten was Cercle de betere ploeg, maar Messoudi maakte een van de weinige bezoekende kansen heerlijk af.

JoRo

Eindstand. CERCLE BRUGGE 0 - 1 BEERSCHOT WILRIJK

Veel strijd en passie van het Monegaske huurlingenlegioen bij Cercle Brugge, dat het openingskwartier domineerde. De leider uit Antwerpen moest alle zeilen bijzetten en kwam niet onder de druk uit, maar toonde dat verdedigen ook een kunst is. Enkel via stilstaande fasen viel er dreiging te noteren, maar echte kansen? Neen, die moesten de troepen van Marc Brys niet toestaan.

Halfweg de eerste helft herstelde Beerschot Wilrijk het evenwicht en was de eerste grote kans zowaar paarswit getint: de mee opgerukte Jan Van den Bergh kopte richting verste paal, maar doelman Nardi had een uitmuntende reflex in huis. De thuisploeg reageerde met een vrijschop van Mercier waarbij Romo zich volledig moest strekken om de bal in hoekschop te duwen. De Venezolaanse doelman van Beerschot Wilrijk moest even later qua reflex niet onderdoen voor zijn buur aan de overkant: Sofranac kopte staalhard, maar Romo ranselde de bal uit zijn doel. Lambot kopte de rebound centimeters naast.

Met de rust in zicht temporiseerden beide ploegen na een intense eerste helft. Joren Dom schoot nog centraal over en Romo moest nog eens plat op een krul van Barcelos.

Weer die dekselse Messoudi

Eenzelfde spelbeeld bij de start van de tweede helft: Cercle dat de forcing voerde en Beerschot Wilrijk dat werd teruggedrongen op eigen helft. Op het uur was de uitstekend keepende Romo weer paraat op een kans van invaller Bruno.

En dan plots, als een duivel in een doosje, was daar die dekselse Mo Messoudi. Placca stuurde hem op het gepaste moment weg. Schuin voor Nardi krulde Messoudi de bal beheerst in doel: 0-1.

Het tegendoelpunt kwam kennelijk hard aan bij de thuisploeg, want Beerschot Wilrijk werd plots ook, voor het eerst de betere ploeg. Enkele minuten nadat Romo nog maar eens zijn uitstekende klasse toonde bij een schot van Buyl, waren de bezoekers dicht bij de 0-2. De inlopende Maes kraakte zijn schot na een ingestudeerde hoekschop. Nardi had een volleybalbeweging nodig om de bal uit zijn doel te houden.

Na een sterk kwartier van Beerschot Wilrijk hing de gelijkmaker plots bijna tegen de netten. Guévin Tormin kreeg de bal in de voeten rond de penaltystip, trapte op doel, maar gleed daarbij uit, waarop de bal naast de paal scheerde. Nauwelijks enkele minuten later ging Romo, alweer hij, goed plat in de korte hoek na een stevig laag schot van Gianni Bruno.

Er volgde nog een slotoffensief van de thuisploeg, maar de bezoekers weerstonden aan de druk. Met 13 op 15 staan de Mannekes helemaal alleen aan de leiding van 1B en heeft het al een kloof van vier punten geslagen met nummer 2 Cercle.