© FrBe

De Kaasboerin sluit in september de deuren

De Kaasboerin, de bekendste brasserie in Deurne, verdwijnt. In september sluit uitbater Youssef Rahmouni finaal de deuren. De eigenaar van de grond, Bouwwerken Peeters, wil op de plaats van de Kaasboerin een nieuwbouwproject realiseren.

Jan Stassijns

De Kaasboerin op de Schotensesteenweg in Deurne heeft een rijke geschiedenis. Eind negentiende eeuw was er al een herberg gevestigd. De naam vindt zijn oorsprong begin twintigste eeuw, toen er nog een echte kaasboerin in het pand woonde. De brasserie heeft de afgelopen jaren verschillende uitbaters gekend, maar Youssef Rahmouni, die drie jaar geleden de zaak overnam, zal de laatste in het rijtje zijn. De Kaasboerin wordt afgebroken en op die plek zal Bouwwerken Peeters een nieuwbouwproject realiseren.

“We zijn volop bezig met de voorbereidingen”, zegt Kris Peeters van Bouwwerken Peeters. “Volgend voorjaar hopen we een concreet plan te kunnen voorstellen. De locatie leent zich perfect voor nieuwbouw. Het project zal natuurlijk geïntegreerd worden in de omgeving.”

© FRBE

Toch is er heel wat opschudding over het verdwijnen van De Kaasboerin. Op Facebook doen al geruime tijd geruchten de ronde over de toekomst van de populaire brasserie. Die worden nu ook bevestigd door uitbater Youssef Rahmouni. “In september sluit ik de deuren”, zegt Rahmouni. “Dat vind ik enorm spijtig. Drie jaar geleden heb ik de zaak overgenomen. Ik heb hier heel veel tijd en energie in geïnvesteerd. We hebben het terras nog maar net heraangelegd. Ik voel me wat in het zak gezet, want ik had het gevoel dat ik hier echt iets aan het opbouwen was. Ik zal me nu dus vooral focussen op mijn restaurant in Kapellen, De Hoge Boom, en restaurant De Kroon in Viersel, waar ik sinds kort mee in geïnvesteerd heb. Het personeel van de Kaasboerin wordt verdeeld over die twee zaken. Dat is alles wat ik nog kan doen.”

De brasserie op de Schotensesteenweg verdwijnt dan wel, toch zal de naam Kaasboerin niet helemaal verdwijnen. “De naam van de nieuwe residentie ligt voor de hand”, laat Kris Peeters weten. “Die zal ongetwijfeld verwijzen naar dé Kaasboerin.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER