Jongste chocolatier van België is niet enkel in zijn eigen atelier een topper

© aft

Aan de Rederskaai in Zeebrugge heeft Oliver Van Nueten uit Knokke de deuren van zijn chocolade-atelier geopend. Met zijn negentien lentes is Oliver de jongste chocolatier met een eigen zaak in België. “Dat bezorgt mij gezonde stress”, lacht hij.

Arne Franck

Meester-chocolatier Oliver Van Nueten uit Knokke leerde de knepen van het vak aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Amper afgestudeerd heeft de jongeman aan de Rederskaai in Zeebrugge zijn eigen zaak Van Nueten Chocolates geopend. Hiermee is hij de jongste chocolatier met een eigen zaak in België. “Dat besefte ik aanvankelijk eigenlijk zelf helemaal niet”, lacht Oliver bescheiden. “Het is een titel die mij gezonde stress bezorgt.”

De liefde voor de betere keuken zat er bij Oliver al van kindsbeen af in. “Ik ben altijd al met koken bezig geweest. Als mijn moeder eten klaarmaakte, stond ik aan het fornuis mee in de potten te kijken. Uiteindelijk koos ik voor de opleiding bakkerij en patisserie aan Ter Groene Poorte en ontwikkelde daar mijn passie voor suiker- en chocoladebewerkingen. Door nu met deze zaak te starten heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken.”

Van Nueten Chocolates is gespecialiseerd in de ambachtelijke productie van ‘signature-pralines’ voor restaurants, hotels en bedrijven.

Exclusieve pralines

“Dat is in feite de hoofdactiviteit van het atelier”, vervolgt Oliver. “Op vraag van de klant maken we exclusieve, gepersonaliseerde pralines. Daarnaast kan je hier ook terecht voor chocoladesculpturen en suikerstukken. We maken de gekste figuren, van duikboten tot gitaren. Voorts ben ik ook volop bezig met de ontwikkeling van workshops voor de passagiers van de cruiseschepen die hier op een paar honderd meter vandaan aanmeren. Ik wil hen Belgische chocoladecultuur bijbrengen.”

Joost en Brien, de ouders van Oliver, namen allebei een sabbatjaar om hun zoon te kunnen steunen. “Van Nueten Chocolates is een familiebedrijf”, benadrukt Oliver. “Zonder hun steun zou dit nooit gelukt zijn. Zij zijn goed bevriend met Marlène de Wouters, die het meterschap van mijn zaak op zich nam.”

Oliver heeft naast chocolade nog een andere grote passie: wakeboarden. Hij behoort in deze extreme watersport tot de absolute top in België. “Ik zal mijn zaak en het wakeboarden in de mate van het mogelijke proberen te combineren”, stelt Oliver. “Maar het chocolade-atelier is nu mijn prioriteit. Ik heb trouwens ook al plannen voor een tweede chocolade-atelier in Los Angeles. Als de zaak in Zeebrugge goed draait willen we over een paar jaar de plas oversteken. Maar wees gerust: we doen dit stap voor stap.”

www.vannuetenchocolates.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen