© dhh

Burenruzie loopt volledig uit de hand: man (60) komt om na schietpartij, 50-jarige man gewond

Er zijn zondagnamiddag meerdere schoten gelost in de Beukenstraat in Linkebeek. Dat bevestigt voormalig waarnemend burgemeester Damien Thiéry aan RTL. Volgens hem gaat het om een uit de hand gelopen burenruzie. Een verdachte werd opgepakt, aldus het parket Halle-Vilvoorde.

mtm

Toen de agenten van de zone Rode rond 16.45 uur ter plaatse kwamen, troffen ze twee mannen op hun buik aan in de tuin van een woning. Een van de twee, een 60-jarige man, was overleden. De andere, een man van 50, was om hulp aan het roepen en verklaarde dat een buurman op hen had geschoten. De vijftiger had een schotwonde in de schouder.

De 74-jarige buurman in kwestie werd vrijdag van zijn vrijheid beroofd. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft intussen ook een wapendeskundige, een wetsdokter en het gerechtelijk lab aangesteld. Een onderzoeksrechter werd mondeling gevorderd voor doodslag en poging tot doodslag.

Meerdere schoten

“Er is hier een dolle schutter op pad. De brandweer, de politie en de hulpdiensten zijn massaal aanwezig”, getuigde een buurtbewoner eerder op de dag aan RTL. “Ik ben onmiddellijk naar huis gegaan, want ik woon er niet ver vandaan. Ik heb de sirenes gehoord en vervolgens zag ik de politie ter plaatse komen. Ik heb een schot gehoord. Dan nog één en nog één.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER