© Victoriano Moreno

Twee agenten geslagen in Borgerhout: 31-jarige verdachte blijft in de cel

De 31-jarige man die werd opgepakt na een incident aan het Jan De Laetplein in Borgerhout, blijft aangehouden. Dat meldt het parket. Zondagmiddag werden op het intussen beruchte plein twee politie-inspecteurs geslagen en met projectielen bekogeld.

JaTi

“Er zijn ernstige aanwijzingen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan opzettelijke slagen en verwondingen aan agent en aan weerspannigheid in bende”, aldus het parket.

De verdachte is gekend bij het gerecht. De man werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besloot om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

“Zoals het parket reeds heeft meegegeven naar aanleiding van eerdere, gelijkaardige feiten, tillen we zeer zwaar aan geweld tegen politiediensten en zullen we zeer streng en consequent blijven optreden.”

Het incident van zondagmiddag was al het vijfde in twee maanden tijd in Borgerhout. Bij de arrestatie van de 31-jarige man werden twee agenten in de rug aangevallen en bekogeld met eieren. Ze moesten naar het ziekenhuis en zijn werkonbekwaam.

Antwerps burgemeester Bart De Wever reageerde in Gazet van Antwerpen. “Het gaat om een acute situatie, waarbij drugskartels jongeren opjutten om de politie te verjagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer