Google in beroep tegen boete van 2,4 miljard, voor haar shoppingdienst

© REUTERS

Google gaat in beroep tegen een boete van 2,42 miljard euro opgelegd door de Europese Commissie. Europa legde de internetreus in juni een recordboete op omdat hij de dominante marktpositie van zijn zoekmachine heeft misbruikt om zijn eigen online shoppingdienst Google Shopping te bevoordelen.

Het Hof bevestigt dat Google wel degelijk in beroep gaat, maar geeft geen verdere details. De Europese Commissie is in elk geval van plan “haar beslissing in de rechtbank te verdedigen”, reageerde een woordvoerder.

De Amerikaanse internetgigant startte in 2004 met een dienst waarop consumenten online producten en prijzen kunnen vergelijken. Google Shopping deed het aanvankelijk niet zo goed, maar volgens de Commissie veranderde Google vanaf 2008 het geweer van schouder en begon zijn shoppingdienst systematisch een prominente plaats bij de zoekresultaten te geven. Tegelijkertijd werden de rivaliserende shoppingdiensten naar de achtergrond verwezen. Het gesjoemel leverde Google een recordboete van 2,4 miljard euro op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen