Davis Cup - Arthur de Greef vervangt geblesseerde Joris De Loore in Belgisch team

door
Belga
Leestijd 1 min.

Joris De Loore (ATP-220) heeft af moeten zeggen voor de halve finale van de Davis Cup tegen Australië. Hij wordt in het Belgische team vervangen door Arthur De Greef (ATP-147). België treedt volgende weekend in de Brussels Expo ook nog met David Goffin (ATP-12), Steve Darcis (ATP-77) en Ruben Bemelmans (ATP-92) aan. De Loore blesseerde zich zaterdag op training aan de knie. Uit nader onderzoek bleek dat hij een medische ingreep zal moeten ondergaan, waarna hem enkele weken revalidatie wacht. "Dit is uiteraard een zware tegenslag", verklaarde kapitein Johan Van Herck. "In eerste instantie voor Joris zelf, maar ook voor het team. Met Arthur en de andere spelers zullen we nu bekijken welke onze sterkste opties zijn. Onze ambitie blijft dezelfde: Australië kloppen en ons plaatsen voor de finale."

Goffin, Darcis, Bemelmans en De Loore bezorgden België in april een plaats in de halve finales door Italië met 3-2 te verslaan. In februari vormde De Greef met Darcis, Bemelmans en De Loore het team dat in de eerste ronde Duitsland met 4-1 uitschakelde.

De Australische kapitein Lleyton Hewitt selecteerde Nick Kyrgios (ATP-20), Jordan Thompson (ATP-70), Thanasi Kokkinakis (ATP-213) en John Peers (nummr 2 op de dubbelranking) voor het duel op gravel in Brussel. In de tweede halve finale staan Frankrijk en Servië tegenover elkaar.

bron: Belga