Izegems slachthuis kwam eerder al in vizier inspectiediensten

© animal rights

Bij het slachthuis in Izegem dat in opspraak kwam na een undercoverreportage van Animal Rights werden al eerder inbreuken vastgesteld door de Inspectie Dierenwelzijn. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft het slachthuis inmiddels gesloten.

edm

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights legde met een camera vast hoe runderen in het slachthuis van de groep Verbist zwaar werden mishandeld. De runderen worden met stokken in een box gejaagd en krijgen elektrische schokken, wat verboden is. Minister Weyts beval de sluiting van het slachthuis na bijkomende controles van zijn inspectiediensten dinsdagochtend.

Niet de eerste keer

Maar het is niet de eerste keer dat er inbreuken worden vastgesteld bij het Izegemse slachthuis. De zaakvoerders kregen in de periode tussen 1 januari 2015 en 15 maart 2017 drie administratieve boetes opgelegd, voor “het onvoldoende voorzien van strooisel, drinken, voeder en/of beschutting” en “geen gepaste behandeling voor attentiedieren”.

LEES OOK: Supermarkten trekken stekker uit samenwerkingen met omstreden slachthuis Izegem

Dat blijkt uit het antwoord van minister Weyts op een schriftelijke vraag van Groen-parlementslid Bart Caron afgelopen maart naar het aantal slachthuizen waar al eerder een inbreuk op dierenwelzijn werd vastgesteld. Aanleiding was de commotie over de dierenmishandeling in het slachthuis van Tielt. Uit datzelfde document blijkt dat het aantal controles dat wordt uitgevoerd door de Inspectie Dierenwelzijn bedroevend laag ligt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen