© Patrick De Roo

Rechter beslist: bomen Charlottalei mogen worden gekapt

De lang aanslepende zaak rond de bomen op de Charlottalei is ten einde. De kortgedingrechter besliste dat het buurtcomité de zaak te laat heeft aangepakt. Het district Antwerpen kan dus overgaan tot de kap.

asry

Op vrijdag 25 augustus, de dag voor de bomen gekapt zouden worden, stapte het buurtcomité van de Charlottalei naar de kortgedingrechter. Die stelde de kap uit om alle argumenten beter te kunnen bekijken. Vorige dinsdag kwam de zaak voor.

De kortgedingrechter velde dinsdag zijn vonnis. Daarin maakte hij duidelijk dat de buurtbewoners de kans op verzet bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen hebben laten liggen. Met andere woorden: ze hebben te laat gereageerd en hebben bijgevolg geen zaak.

Het district mag de kastanjelaren dus rooien. “We moeten nog beslissen over de timing”, zegt districtsvoorzitter Paul Cordy (N-VA). “Dat kunnen we uiteraard niet zomaar doen. We moeten met de politie afspreken en de straat leegmaken.”

Bewogen districtsraad over bomenkap aan Charlottalei: “Wie kan er beter oordelen over de leefkwaliteit dan de bewoners zelf?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER