In het spoor van de das met Frederik Thoelen

Wist je dat de Voerstreek de grootste dassenpopulatie heeft van Vlaanderen? Hoe ziet een das er uit? Waar woont hij, wat eet hij en hoe vult hij zijn dagen? Op deze en nog veel meer vragen, krijgen de deelnemers van een bijzondere wandeling in ‘-s-Gravenvoeren uitgebreid antwoord van Frederik Thoelen

nico meens

Wist je dat de Voerstreek de grootste dassenpopulatie heeft van Vlaanderen? Hoe ziet een das er uit? Waar woont hij, wat eet hij en hoe vult hij zijn dagen? Op deze en nog veel meer vragen, krijgen de deelnemers van een bijzondere wandeling in ‘-s-Gravenvoeren uitgebreid antwoord van Frederik Thoelen die voor het programma ‘Dieren in Nesten’ (VRT) een speciale bijdrage maakte over de dassenpopulatie in de Voerstreek.

Hij bestudeerde de Voerense dassen, maakte er een film over en wil zijn kennis graag delen met de Voerbezoekers. In de Koetsweg en in het natuurgebied Altenbroek ontdekken de deelnemers de burchten, wissels en sporen van de Limburgse ‘panda’. Een boeiende leerrijke tocht door een prachtig natuurgebied.

Praktisch:

Zaterdag 16/09 - 10u en 13u30

Vertrek: Bezoekerscentrum Voerstreek, Pley 13, 3798 's-Gravenvoeren

Bijdrage: 6-12 jaar €3,- // +12 jaar: €5,-

Inschrijven is verplicht voor deze wandelingen via info@voerstreek.be of telefonisch +32 (0)4 381 07 36

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer