Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Winnen de Duitsers écht altijd in de oneerlijkste competitie ter wereld?

Kan Anderlecht vanavond stunten tegen de Duitse recordkampioen Bayern München?Beeld Photo News

De Champions League, de oneerlijkste competitie ter wereld, schiet uit de startblokken. Vanavond met Anderlecht in de rol van David en de Duitse Rekordmeister Bayern München als Goliath. Ook al winnen de Duitsers op het eind altijd, toch hopen we op een verrassende zege voor de Brusselaars. U heeft een broertje dood aan voetbal, zei u? Niet getreurd: voor u hebben we liefst 4 andere tips.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma’s, dankzij DM Zapt in Messenger.

Uefa Champions League: Bayern München - Anderlecht

Voor het eerst in drie seizoenen mag Anderlecht nog eens proeven van de Champions League, de ultieme bekroning voor het binnenhalen van de landstitel. De galawedstrijd op verplaatsing bij Bayern München lijkt momenteel echter een vergiftigd geschenk. Met 5 op 15 is Anderlecht namelijk dramatisch begonnen aan de competitie. Met ook nog het sterrenensemble van PSG en het in eigen huis altijd ijzersterke Celtic in groep B zal paarswit in Europa uit een ander vaatje moeten tappen.

Om 20.15u op Q2.

De rechtbank

Kleine mensen met kleine problemen en rechtvaardige rechters die orde proberen scheppen in de chaotische realiteit van elke dag, dat is waar het succesvolle format om draait. Een eerlijke registratie, zonder voice-overs, kunstgrepen en te veel poespas. Een van de weinige programma's die sinds de begindagen van VIER overeind bleef.

Om 20.35u op Vier.

Walk the Line

In 2005, twee jaar na het overlijden van countrylegende Johnny Cash, liet regisseur James Mangold deze romantische biopic over 's mans leven en carrière los op het publiek. Speciaal voor hun rollen leerden hoofdrolspelers Joaquin Phoenix (Johnny Cash) en Reese Witherspoon (June Carter) zingen en een instrument bespelen. Dankzij hun prima acteerwerk sleepten ze respectievelijk een Golden Globe en een Oscar in de wacht. Vooral Phoenix bleek over een vocale virtuositeit te beschikken.

Om 22.45u op vtm.

Belga Sport: De Lotto Tour 95 - Gesneuveld op La Plagne 

De Ronde van Frankrijk van 1995 zal de geschiedenis ingaan voor de vijfde eindzege van Miguel Indurain en de dood van Fabio Casartelli in de afdaling van de Col de Portret-d'Aspet. Peter Declercq, Mario Declercq, Rudi Verdonck en Sammy Moreels zouden hun debuut in die Tour nooit vergeten. De vier jonge Lotto-talenten zijn kansloos in een door EPO gedreven peloton. In de eerste bergrit naar La Plagne bollen ze op 50 minuten van ritwinnaar Alex Zulle buiten tijd over de streep. Voor de youngsters was het meteen het einde van hun carrière bij Lotto. Een harde klap, die vandaag nog steeds nazindert.

Om 21.15u op Canvas.

Het Tour-peloton raast voorbij het monument ter ere van Fabio Casartelli, in de afdaling van de Col de Portet-d'Aspet. Belga Sport staat vandaag stil bij de noodlottige Tour van 1995.Beeld © PN

Waterlijken

Nelleke Koop won verschillende prijzen voor haar debuutfilm. Ze laat zien hoe de zorg van een vergankelijk lichaam kan bestaan naast dagelijkse beslommeringen als een kopje koffie en een grap.

Om 22.55u op Nederland 2.