© AP

David Goffin voor halve finale Davis Cup: “Ik heb nog altijd pijn aan de knie”

België rekent komend weekend op David Goffin om ons land voorbij Australië naar de finale van de Davis Cup tennis te loodsen. Maar de Belgische nummer één heeft nog altijd last van zijn knie.

md, hjb

Davis Cup-kapitein Johan Van Herck rekent tegen Australië op David Goffin (ATP 12), al blijft het afwachten of Belgiës beste tennisser honderd procent fit geraakt voor het treffen. Kniepijn speelde de Luikenaar immers parten tijdens de recente US Open, maar Goffin liet vandaag weten dat zijn blessure gunstig evolueert.

“Ik heb nog altijd pijn aan de knie, maar sinds de US Open heb ik geleerd om daarmee om te gaan”, vertelde Goffin. “Ik kijk enorm uit naar deze halve finale en heb er nooit aan getwijfeld om mee te doen. Ik heb nog enkele dagen tot de wedstrijd.”

Volgens de gekende formule begint het duel tussen België en Australië vrijdag met twee enkelspelen. Op zaterdag volgt een dubbelspel, waarna op zondag opnieuw twee enkelspelen op de agenda staan. Als ondergrond voor de ontmoeting kozen de Belgen voor gravel.

Arthur De Greef wil “unieke kans” grijpen

Na het forfait van Joris De Loore (ATP-220), die wegens een blessure verstek moest laten gaan voor de halve finales van de Wereldgroep, riep Davis Cup-kapitein Johan Van Herck Arthur De Greef (ATP-147) op als vervanger voor het duel tegen Australië. “Dit is een schitterende gelegenheid om te laten zien wat ik in mijn mars heb”, vertelde de 25-jarige Brusselaar dinsdag.

“Ik wil deze week veel ervaring opdoen”, verklaarde De Greef. “Daarnaast hoop ik ook het team te helpen om het finaleticket te bemachtigen. We hebben daar alleszins de kwaliteiten voor, en zullen gestuwd worden door onze geweldige fans.”

“We zullen de steun van het publiek nodig hebben”, besefte ook Steve Darcis (ATP-77). De 33-jarige routinier, niet voor niets met de bijnaam “Mister Davis Cup”, steeg in het verleden tijdens het toernooi meermaals boven zichzelf uit aangevuurd door de Belgische supporters. “We willen ons uiteraard net als in 2015 (toen België de strijd om goud verloor tegen het Verenigd Koninkrijk), plaatsen voor de finale. Maar tegen Australië staan we zonder twijfel voor een zwaar weekend. Ik voel me alvast honderd procent fit en ben klaar voor de confrontatie.”

Naast De Greef en Darcis selecteerde Van Herck David Goffin (ATP-12) en Ruben Bemelmans (ATP-92). Bij Australië rekent kapitein Lleyton Hewitt op kopman Nick Kyrgios (ATP-20), Jordan Thompson (ATP-70), Thanasi Kokkinakis (ATP-213) en dubbelspeler John Peers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer