Mechelse vindt wagen zonder voorkant terug na vakantie: "Denk goed na waar je je auto achterlaat"

© rr

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dat auto-inbrekers het soms op airbags en gps’en gemunt hebben, wisten we al langer. Maar bij Betty Vercammen (54) uit Mechelen gingen ze er met de héle voorkant vandoor. De vrouw wil anderen nu waarschuwen: “Denk goed na waar je je auto achterlaat als je op vakantie vertrekt.”

dennis van damme

Het was een geslaagde week in Spanje in de buurt van Alicante, waar Betty Vercammen en haar echtgenoot een vakantiehuis hebben. “Mijn dochter en haar vriend waren vorige week maandag thuis vertrokken om ons hier in Spanje te komen bezoeken”, vertelt Betty. “We hadden voorgesteld dat ze onze auto zouden nemen omdat die een grotere koffer heeft. Ze had onze BMW op een parking in de buurt van de luchthaven van Eindhoven gezet om daar het vliegtuig te nemen.”

Een shuttledienst bracht haar en haar vriend naar de luchthaven, de parking zou 7 op 7 worden bewaakt en er zouden camera’s hangen. Dat bleek achteraf helemaal niet het geval te zijn.Toen Betty’s dochter deze maandag haar auto weer ging ophalen, viel haar mond open van verbazing.

“Eigen risico”

 

 Betty Vercammen Foto: rr

“Een deel van het motorblok, de koplampen, de airconditioning. De hele voorkant was gewoon gedemonteerd”, vertelt Betty. “Ze hadden een ruitje ingeklopt en de motorkap geopend. De moeren en bouten hadden ze wél achtergelaten. Toen de Nederlandse politie-inspecteurs erbij kwamen, was alles wat ook zij konden uitbrengen: what the fuck.”

De uitbater van de parking kwijt zich van elke schuld, zegt Betty. “Volgens hem is het ‘parkeren op eigen risico’. Van die camerabewaking klopte geen woord: de dieven moeten wel héél rustig hun tijd hebben kunnen nemen om zo grondig te werk te gaan.”

De BMW is ondertussen naar België getakeld en de verzekering is ingeschakeld. Betty wil iedereen waarschuwen. “Denk goed na waar je je auto achterlaat alvorens je op vakantie vertrekt. Het is niet omdat men beweert dat de parking bewaakt wordt of dat er camera’s hangen, dat het ook zo is.”

         Foto: rr
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen