© Shutterstock

Te warm? Deze trendy slushies zorgen voor verkoeling

Als het bijna te warm is om buiten te komen, wordt er massaal verfrissing gezocht en daar hoort ook een afkoelend drankje bij. De slushie combineert het beste van twee werelden en is tegenwoordig weer aan een opmars bezig als hip drankje. Omdat we graag wat helpen verkoeling brengen, hier alvast twee bevroren lekkernijen, eentje voor de kinderen en eentje voor volwassenen.

flb

Slushies kun je makkelijk zelf maken. Veel spullen heb je er niet voor nodig, maar een blender komt hier wel handig van pas. Wie in het bezit is van een ijsmachine komt er nog beter vanaf want dan krijgt de ijsdrank een nog zachtere textuur. Met slushies kun je werkelijk alle kanten op: de kinderen zijn er dol op en voor de volwassenen kun je het nieuwe hippe drankje frosé maken of een andere slushie met wijn, champagne of sterke drank.

Voor de kinderen:

Perzik- en aardbei slushie

Ingrediënten:

1 1/2 kop verse aardbeien en perzik1 kop ijs(blokjes) of geschaafd ijs1/4 kop spuitwatereventueel citroen of wat munt of andere kruiden naar keuze

Bereiding:

Snij het fruit in kleine stukken en verwijder de pitten. Wie dat wil kan de schil afdoen, maar je kunt die er ook aanlaten. Doe het fruit samen met het ijs en het spuitwater in de blender en voeg extra's als munt of wat citroen toe. Blend het goedje tot je een gladde massa krijgt. Naar gelang het fruit waarmee je werkt, kan het zijn dat je wat extra ijs moet toevoegen. Giet in een glas en drink snel op. Hoe langer je wacht, hoe meer de textuur uit elkaar begint te vallen.

Voor de volwassenen:

Watermeloen-, passievrucht- en vodkaslushie

Ingrediënten:

4 koppen watermeloen zonder pittensap van twee passievruchten2 el citroensap1 kop vodka1 el suikersiroopoptioneel: 2 el meloenlikeur

Bereiding:

Pureer de watermeloenstukjes in een blender tot je een gladde massa hebt. Giet dat vervolgens in een lege ijsblokjesvorm en stop het voor vier uur in de diepvries. Gooi de ijsblokjes erna in de blender, voeg de rest van de ingrediënten toe en mix opnieuw tot alles glad is.

 

Getting close to slushie perfection. ???? #passionfruit #vodka #slushie

Een foto die is geplaatst door Otto's Berlin Döner (@ottosdoner) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer