© Isopix

Zowat zijn hele lichaam staat vol tattoos, inclusief zijn penis en oogbal, maar dat doet hij om een medische reden

Hij veranderde in 2014 officieel zijn naam in Tattboy Holden nadat hij al bijna 90 procent van zijn lichaam liet bedekken met tattoos. Holden ontdekte dat het nemen van een tattoo verlichting bood van zijn chronisch pijnsyndroom, maar door de vele kunstwerken op zijn lichaam wordt hij nu wel vaak gezien als een crimineel.

nkdr

Alles samen kostten zijn tattoos al meer dan 60.000 euro, maar voor de 48-jarige Australiër zijn tattoos de ideale remedie tegen het chronisch pijnsyndroom dat hij opliep na een routineoperatie in 2000. Dat hij nauwelijks nog kans maakt op een doordeweekse kantoorjob zoals hij die vroeger uitoefende, vindt Holden wel erg jammer. Spijt van de tattoos zelf heeft hij allerminst.

© ISOPIX

“Ik nam medicijnen die me neveneffecten bezorgden nadat ik een operatie nodig had. Na een paar operaties bleef ik achter met zenuwschade die niet meer te herstellen valt. Ik had in het verleden al wat tattoos genomen, maar ik ontdekte dat ze een vorm van pijnbestrijding zijn. Ik noem het ‘pijnafleiding’. Ik kijk ernaar uit.”

Als de tattoo groot genoeg is, zo klinkt het, leidt die voor een dag af van de pijn. “Het doet nog steeds pijn, maar dan is dat jouw keuze. De chronische pijn keert uiteindelijk wel terug, maar het is een verlichting.”

Zelfs tattoo op oogbol en penis

Op zijn achttiende liet Holden zijn eerste tattoo zetten en in de daaropvolgende dertien jaar kwamen er steeds meer bij. Het duurde echter tot na de operatie vooraleer hij besloot er zo ver in te gaan. Ondertussen is zo’n 90 procent van zijn lichaam getatoeëerd, inclusief één oog en zijn penis. “Ik heb beslist me volledig te laten bedekken. Dat is mijn doel. Het is een lange weg die mijn hele leven zal duren. Ik zal waarschijnlijk nooit zeggen dat ik klaar ben.”

© ISOPIX

Omdat hij door zijn vele tattoos nog maar weinig kans maakt op een doordeweekse job, hoopt holden nu werk te vinden als DJ. Hij zal ook verschijnen in een horrorfilm die eraan zit te komen.

Regenboog voor het homohuwelijk

Hoewel zijn tattoos sommigen het tegendeel zouden kunnen doen vermoeden, met een schedel op zijn borst en best wat vlammen en bliksemschichten, is Holden altijd op het rechte pad gebleven. “Ik ben zeker al gezien als crimineel, maar de tijden veranderen. Mensen worden alsmaar meer aanvaardend.”

Die aanvaarding wil hij ook promoten met zijn nieuwste tattoo, een regenboog. “Die vertegenwoordigt betere tijden in de toekomst. Ik wil er ook het homohuwelijk mee steunen.”

© ISOPIX

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer