Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bilzen bezit beste bibliotheek

Bilzen is in de prijzen gevallen voor haar bibliotheek. Die werd door de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie (VVBAD) en Bibliotheekblad uitgeroepen tot de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel. De prijs werd door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) donderdag uitgereikt in Oostende tijdens de tweejaarlijkse vakbeurs “Informatie aan Zee 2017”.

Na een lang traject waarbij 15.000 mensen hun stem uitbrachten op hun favoriete bibliotheek bleef in elke provincie nog één finalist over. Voor West-Vlaanderen was dat Oostende, voor Oost-Vlaanderen Sint-Niklaas, voor Antwerpen Deurne, voor Limburg Bilzen en voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Koekelberg, tevens veruit de kleinste bibliotheek. Met amper twee personen probeert de bibliotheek Nederlandstaligen en anderstaligen dichter bij elkaar te brengen.

De bibliotheken kregen de voorbije weken bezoek van “mystery guests” die in gesprek gingen met het personeel, keken naar de werking en foto’s nam. De jury hakte uiteindelijk de knoop door en bekroonde Bilzen voor haar nieuwe bibliotheek, talloze activiteiten en hun proactieve werking naar de buurt toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer