© JAA

Protestborden overspoten met boodschap 'egoïst'

Niet iedereen blijkt gekant te zijn tegen de komst van windmolens langs het Albertkanaal in Schoten. De protestborden van het comité Ongeschonden Wijtschot werden overspoten.

Jan Auman

De witte borden vormen intussen een vertrouwd beeld langs de Hoogmolendijk, Broekstraat en andere straten in de buurt van de oude stortplaats en het natuurgebied Wijtschot. Ecopower wil er de drie windturbines na overleg met de gemeente plaatsen. Sinds enkele dagen staat er in koeien van letters 'Egoïst' te lezen, over de waarschuwende boodschappen van het actiecomité.

Sabine Broeckx, woordvoerder van Ongeschonden Wijtschot, is boos, maar maakt zich anderzijds niet ongerust over het draagvlak van het protest. “Het anonieme initiatief om onze protestborden te bekladden, is weinig ernstig te nemen. Niet enkel ontbreekt het de dappere pleger aan ‘lef én ernst’ om een tegensprekelijke discussie te voeren over pro’s en contra’s, maar heeft betrokkene nog altijd niet door waar het ons om te doen is. Ook wij zijn vanzelfsprekend voor windmolens en erkennen hun voordelen op ecologisch vlak. Maar ze moeten dan wel gezet worden met respect voor onze (en zijn) broze natuur en rekening houden met de gezondheid van onze en wellicht ook zijn kinderen.”

De gemeente Schoten blijft tot nader order voorstander van het windenergieproject, maar wacht het officiële bouw- en milieuvergunningsdossier af alvorens een officieel advies te geven.

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER