© fvv

Politie LRH gaat extra controleren op sluikstorten

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad gaat tijdens de week van 18 september extra controleren op sluikstorten. De actie kadert in de handhavingsweek tegen zwerfvuil en sluikstorten. Wijkinspecteurs zullen op probleemlocaties gaan controleren.

mce

“Sluikstorten is al enkele jaren een prioriteit binnen onze politiezone,” zegt korpschef Philip Pirard. “We nemen op dit vlak dus al veel initiatieven, onder andere door middel van verplaatsbare camera’s, maar tijdens de week van de handhaving leveren we hier bovenop nog een extra inspanning.”

“Alle wijkinspecteurs van de politiezone maken, eventueel samen met de gemeentelijke diensten, een oplijsting van plekken in hun wijk waar er regelmatig zwerfvuil opduikt. Volgende week zullen alle inspecteurs dan een halve dag patrouilleren op deze plekken. Ook aan de schoolpoorten wordt er extra toezicht gehouden op zwerfvuil.”

Inwoners kunnen zelf ook feiten van sluikstorten melden via de app ‘Politie LRH’ van de politiezone. De app is gratis te downloaden in de app store.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer