Tiany Kiriloff tussen luiers en stiletto’s: “Ik wil tonen dat vrouwen zich niet moeten wegcijferen”

Ze is een fulltime fashionista, een shopping queen, een carrièrevrouw, een echtgenote en een mama van drie dochters. De vraag “Hoe DOE je dat allemaal” kan Tiany Kiriloff dus niet in één zin beantwoorden. In een boek kan ze dat wel: ‘The Good Life tussen Luiers en Stiletto’s’ staat boordevol tips, foto’s, adresjes inspiratie.

tib

Waarom dit nieuwe boek?

“Ik had er zin in, en ik vond, omdat het toch zes jaar geleden was sinds mijn vorige boek, dat het tijd werd om een vervolgverhaal neer te zetten. Er is ondertussen veel veranderd. En ik wil ook wel tonen dat het belangrijk is als vrouw dat je jezelf niet wegcijfert. Dat geef ik vaak mee: we zijn allemaal anders, dat is super, maar je moet wel zien wat je potentieel is en hoe je dat naar boven kan halen. We zetten ons vaak op de tweede plaats met kinderen, een gezin...We laten die kleine droom binnenin dan wat varen, terwijl het wel belangrijk is om die te realiseren in het leven.”

Hoe neem jij tijd voor jezelf ?

Mijn ‘me-time’ is mijn werk, omdat ik dat ook heel graag doe. Als ik daarvoor naar het buitenland ga, is het altijd met lange tanden dat ik moet pakken en vertrekken, want ik wil mijn gezin dan niet achterlaten. Maar als ik daar dan ben, haal ik er weer enorm veel energie en inspiratie uit en dat zijn de momenten die mij keihard opladen waardoor ik er weer tegenaan kan.”

Foto:Dirk Alexander

Je bent mama én carrièrevrouw. Eén gouden tip, please?

“De puntjes hoeven niet altijd op de i te staan. Ik probeer alles netjes achter te laten, maar het kan gebeuren dat ik dan toch moet bellen en zeggen: “Schat, je moet nog pampers gaan kopen”. Hij zal wel vloeken op dat moment. Maar dat is dan ook zo, de wereld houdt niet op. Ik heb ook voor alles een lijstje. Ik ben nu al bezig met mijn lijstje voor dit weekend, want elk weekend gaan we naar de zee. Dus ik moet al nadenken over wat de meisjes nodig hebben: Yelena moet een hockeymatch spelen, zondag doet ze pilates, .. .

Drie kinderen én een designergarderobe - hoe hou je al die kleren in godsnaam proper?

“Ik koop heel veel prints, omdat het op die manier gewoon niet zo hard opvalt als je een klein ongelukje hebt. Al heb ik onlangs ook een witte jurk gekocht in linnen, die heel veel geld heeft gekost en die ik pas zal kunnen aandoen als mijn kinderen twintig zijn. Ik doe mijn kleding zo weinig mogelijk naar de droogkuis, ik probeer dingen buiten te hangen en ik werk in laagjes, zodat de laag die mijn huid aanraakt makkelijk wasbaar is.”

Is er iets wat je nooit zou dragen?

“Ik durf dat niet meer zeggen. Een paar jaar geleden dacht ik dat ik nooit meer epauletten zou dragen en toen kwam Balmain er weer mee en dat zag er fantastisch uit. Ik hou niet zo van paars of lila, maar dat zit keihard in het modebeeld dus heb ik onlangs een paars jurkje gekocht. Sommige dingen passen gewoon weer wel op een bepaald moment. Ik vind wel dat ik mijn leeftijd moet respecteren, ik ben geen drie maal zeven meer, dus de hotpants, crop tops en minirokjes laat ik aan de mini-kiriloves.”

Heeft je man vaak commentaar op je kleding?

“Dat heeft hij afgeleerd. Hij zal het wel zeggen als hij iets heel mooi vindt, maar anders zwijgt hij. Hij ziet me liefst in simpele, pure dingen: een blauwe jeans, een wit hemd … niet in aansluitende dingen, maar in cleane stukken, genre Marni, Jil Sander en Cos.

Vind je dat Instagram dient om te doen dromen of moet je account het leven zoals het is weerspiegelen?

“Ik heb twee accounts: één account is een selfie-account van het echte leven, zonder filters, zonder hashtags. Maar op mijn andere account, BelmodoTiany, probeer ik toch meer een soort magazingevoel te geven, een beetje dromerig. Ik vind het leuk als bepaalde mensen een realistisch plaatje laten zien. Maar voor mij moet het beeld wel esthetisch verantwoord zijn. Dat kan met een realistische touch: deze week had ik een pleister op mijn voet, maar je ziet ook wel een mooie schoen. Zo is Instagram begonnen voor mij, als een app die je foto’s mooier maakte door middel van filters. Dat apprecieer ik nog altijd, ik laat me altijd inspireren door accounts die mooie foto’s neerzetten.”

Volgende week vertrek je naar de modeweken. Hoeveel valiezen neem je mee?

“Eén. Ik mag maar 23 kilo meenemen en ik vind het te gek om extra te betalen. Maar die ene valies zit echt wel zo vol dat er niets meer bij kan.”

‘Tiany, The Good Life tussen Luiers en Stiletto’s’ is uitgegeven bij Borgerhoff en Lamberigts en verkrijgbaar vanaf 14 september voor 25 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer