© Pupa

De juiste kleur lippenstift? Die kies je zo!

Op zoek naar de perfecte tint lippenstift? Het kleurtype van je huid kan je al een heel eind verder helpen. Van sexy rood tot subtiel nude, zo kies je de juiste kleur lippenstift!

cityfashion

Warm of koel? Zet de toon!

Je huid heeft ofwel een warme ofwel een koele ondertoon. Hoe je dit test? Probeer eens gouden juwelen uit. Passen ze mooi bij je huidskleur, dan heb je een warme ondertoon. Sta je beter met zilver? Dan heeft jouw huid een koele ondertoon.

Over het algemeen staan ‘koele types’ fantastisch met koraalrood en ‘warme types’ met dé make-upkleur van het najaar, bordeauxrood. Toch kunnen we nog een stapje verder gaan…

Lichte kleurtypes

Lentetypes, vrouwen met licht haar en een gelige ondertoon, staan het best met lichte kleuren. Licht nude, koraalroze of oranjerood passen perfect bij deze teint. Te bruine tinten zijn een no-go voor deze types.

Zomertypes, met blond haar en een koele ondertoon, kunnen gerust voor pasteltinten kiezen. Niet iedereen komt ermee weg, maar diep paars of bright pink staan op het lijf (nu ja, mond) geschreven van een zomertype.

Warme kleurtypes

Lichtbruin haar en lichte ogen? Dit is jouw seizoen, herfsttype! Warmere tinten als bordeauxrood, chocoladebruin, roestbruin, donkerroze en dieprood zijn altijd een goede keuze. Een wintertype, met een bleke huid en donkere ogen is het kleurtype dat het meeste kan dragen.

Paarse tinten, bessenrood of lichtroze steken mooi af tegen je ivoren velletje. Oranje tinten maken je bleker.

Tip: hou ook rekening met de kleur van je lippen zélf. Je lippen dienen als een soort canvas, dus dit heeft ook een invloed op de kleur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer