© Roger Dreesen

Ludieke actie waarschuwt voor gevaar van zachte berm

Met een ludieke blikvanger - een fiets die weggezakt is in de berm- probeert Paula Reyners het doorgaand wegverkeer in haar straat attent te maken op het gevaar van een zachte berm langs de erg smalle Jennenstraat.

rd,r

“De fiets staat er vooral om het passerend verkeer diets te maken dat ze best opletten voor de zachte berm. Een aannemer heeft de voorbije dagen in onze straat, op verschillende plaatsen gegraven en de putten weer gedicht. Het gevolg is dat de berm naast de weg kan wegzakken, zeker nu er hier omleiding is in onze straat”, vertelt Paula Reyners, die de ludieke actie bedacht. “Deze blikvanger is vooral als grap bedoelt. Onze buurt is wel te vinden voor zulke leuke invallen”, reageert Paula nog. De Jennenbuurt komt al 10 jaar samen aan het Jenne Benkske om te buurten en te feesten. Ook op Facebook lees je onder meer “ligt de fietser nog in de gracht?”, “leuke vondst” en “erg grappig”.

Schepen van Openbare Werken Jos Claessens vindt het een schitterende reactie. “In de Jennenstraat heeft de aannemer de voorbije dagen langs de weg op verschillende plaatsen inspectiesleuven gemaakt, bij sommige bewoners ook voor hun deur. Dat maakt dat men zich daar kan in vastrijden.” De sleuven waren nodig om de nutsvoorzieningen te lokaliseren voor wegenwerken die vanaf 8 januari 2018 starten in deze straat. “Er komt riolering en een nieuwe asfaltering. Ondertussen kreeg de aannemer opdracht om de inspectiesleuven te verharden zodat er geen gevaar meer bestaat voor het wegzakken in de wegberm”, besluit schepen Claessens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer