© Photo News

Gepensioneerde Rosberg treedt toe tot management Kubica

De Duitse regerend wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg treedt toe tot het managementteam van de Pool Robert Kubica. Dat bevestigde zijn woordvoerder Georg Nolte vrijdag. Rosberg zal de functie van Kubica’s manager delen met zijn huidige manager, Alessandro Alunni Bravi.

“Samen met Lewis Hamilton was Robert de snelste tegenstander die ik had in carrière”, liet Rosberg optekenen in Bild. “Ik vind het dan ook spannend dat ik Robert kan ondersteunen in zijn terugkeer naar de Formule 1.”

De 32-jarige Rosberg zette eind vorig seizoen, na het behalen van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1, een punt achter zijn carrière. De eveneens 32-jarige Kubica kreeg in 2011 te maken met een zeer zwaar ongeluk tijdens een rallywedstrijd en strijdt momenteel om terug te keren in de Formule 1.

Kubica maakte de voorbije maanden een sterke indruk in de testritten, die zijn voormalige werkgever Renault hem gunde. De Pool wordt in het geruchtencircuit gelinkt aan een overgang naar Williams, waarbij Nico Rosberg zijn carrière begon en zijn vader Keke in 1982 de wereldtitel veroverde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer