Grootvader (70) die kleindochter jaren ‘seksuele voorlichting’ gaf, nu toch veroordeeld: “Ze toonde nooit een negatief signaal”

© Getty Images

Het hof van beroep van Gent heeft een man van 70 jaar uit Brugge veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel en een boete van 5.500 euro, ook met uitstel. In eerste aanleg kwam de man er vanaf met opschorting van straf. Onder het mom van ‘seksuele voorlichting’ misbruikte de man zijn kleindochter jarenlang.

osw, stl

L.H. misbruikte zijn kleindochter vanaf 2006 toen ze amper zes jaar oud was, tot eind 2011. Hij nam haar telkens mee naar de garage of de zolder en aanvankelijk hield hij het bij betasten. Nadien toonde hij haar ook zijn geslachtsdeel en regelmatig moest het meisje haar grootvader bevredigen. Aanvankelijk maakte L.H. zijn kleindochter wijs dat het om seksuele voorlichting ging.

Later ging hij ook naakt op het meisje liggen. Tijdens de behandeling van de zaak in beroep gaf de procureur-generaal aan dat de man niet het minste probleeminzicht vertoonde. De man “zag er geen kwaad in” en zag het misbruik “als een spelletje”. Bovendien legde hij het probleem bij zijn kleindochter. “Ze toonde nooit een negatief signaal”, klonk het.

Tegen de man was vier jaar cel gevorderd. Het zijn er uiteindelijk drie jaar met uitstel en een geldboete geworden. De man is sinds 2013 in therapie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen