Koningin Mathilde feestelijk ontvangen in Sint-Truiden

Koningin Mathilde heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Sint-Truiden naar aanleiding van het Europees kampioenschap voor Jonge Floristen, Eurofleurs, dat er dit weekend plaatsvindt. De koningin maakte kennis met de juryleden en met de tien internationale deelnemers.

Sint-Truiden is dit weekend het decor van Eurofleurs. Tien floristen onder de 26 jaar strijden op zaterdag voor de titel van Europees kampioen. Sinds 1998 strijkt het kampioenschap om de vier jaar telkens neer in een andere Europese stad, de vorige editie ging door in Split in Kroatië. Vrijdag bracht koningin Mathilde al een bezoek aan de deelnemers, ze stelde hen vragen en bewonderde hun bloemencreaties.

Nadien maakte de koningin een korte wandeling naar de Grote Markt. Ze werd opgewacht door zo'n 1.500 Truiense kinderen, die haar verwelkomden met zonnebloemen en Belgische vlagjes. Tot slot maakte de koningin in het oud stadhuis kennis met drie lokale bloemisten, die er hun mooiste werken voorstelden. Na het bezoek van Mathilde gingen de deelnemers uit België, Nederland, Duitsland, Tsjechië, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Polen, Finland, Hongarije en Slovenië weer aan de slag.

Zaterdag proberen ze met vijf sierstukken de jury te imponeren. Zondag en maandag is het evenement ook toegankelijk voor het brede publiek. Naast de bloemstukken van de kandidaten worden ook verschillende locaties in de stad in de bloemetjes gezet. "De locaties worden onder handen genomen door floristen uit alle uithoeken van het land", aldus schepen van Toerisme, Hilde Vautmans (Open Vld).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer