Bejaard echtpaar dood aangetroffen in Zellik: familiedrama of dubbele zelfdoding?

In een appartement in Zellik (Vlaams-Brabant) zijn een 82-jarige vrouw en haar 89-jarige echtgenoot dood aangetroffen. Het parket van Halle-Vilvoorde en de federale gerechtelijke politie van Asse voeren het onderzoek. Er wordt vooral rekening gehouden met een familiedrama of een dubbele zelfdoding.

tg

Procureur Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt en dat een wetsdokter is gevorderd. Maar voorlopig is het nog niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in het appartement in het centrum van Zellik.

Woensdag zijn daar de twee bewoners dood aangetroffen. Van een inbraak zijn geen sporen gevonden. Men gaat dan ook uit van een familiedrama of van een dubbele zelfdoding.

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat het bejaarde echtpaar al een tijdje op de sukkel was. Vooral dan de vrouw.

Zij raakte vorig jaar zwaargewond bij een val op een bus van De Lijn. Bij een manoeuvre kwam ze ten val en liep verschillende breuken op. Wat volgde was een lange lijdensweg met operaties en complicaties. Eerder dit jaar kreeg ze nog een hersenbloeding en verbleef ze geruime tijd in een revalidatiecentrum. Maar sinds begin september was ze terug thuis, in Zellik.

Het gerecht onderzoekt nu of ze samen beslist hebben om uit het leven te stappen. Een andere mogelijkheid is dat de man zijn vrouw heeft omgebracht en nadien zelfmoord pleegde. Omdat de zorg voor zijn vrouw hem te zwaar geworden was, misschien. “Voorlopig sluiten we niets uit”, zegt Gilles Blondeau.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen