© ISOPIX

Drie broers aangehouden voor gijzeling en gedwongen rit naar bankkantoor

De drie broers uit Antwerpen die vrijdag voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde moesten verschijnen omdat ze donderdag een 27-jarige man uit Brugge gegijzeld hebben zijn aangehouden. Dat meldt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Ze eisten een grote som en reden onder dwang met het slachtoffer naar een bankkantoor in Ronse.

De feiten waren gestart in Brugge. Het slachtoffer werd ‘s morgens, bij het verlaten van zijn appartement in Brugge, opgewacht door drie verdachten. De verdachten eisten een grote som geld en reden met het slachtoffer onder bedreiging naar Eke, Elzele en Ronse. In de namiddag gingen de verdachten met het slachtoffer naar een bankkantoor in Ronse. Daar kon het slachtoffer vluchten en de hulpdiensten verwittigen.

De politie kwam ter plaatse en kon de drie verdachten oppakken. Het gaat om drie broers uit Antwerpen, tussen de 29 en 38 jaar oud. Ze werden vrijdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde, die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer