© Twitter

VIDEO. Trein uit Hasselt kan niet stoppen in Antwerpen Centraal en ramt stootblok

In het Centraal Station in Antwerpen heeft vrijdagavond een treinongeval plaatsgevonden. “De trein reed het station binnen en kon om een voorlopig onduidelijke reden niet op tijd stoppen”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de lokale politie. De trein kwam vanuit Hasselt. Drie personeelsleden raakten lichtgewond.

dvd

Vervoersmaatschappij NMBS verwacht zaterdag weinig hinder voor het treinverkeer door het ongeval. Dat meldt woordvoerder Dimitri Temmerman zaterdagochtend. Ook verwacht de NMBS dat spoor 1 en 3, die naast het spoor 2 liggen waar het ongeval gebeurde, zaterdag nog opnieuw gebruikt zullen kunnen worden.

Spoor 2 werd in de loop van de nacht vrijgegeven door het parket. Er komen werktreinen op de twee sporen ernaast om de trein te takelen. Dat zou normaal gezien vandaag afgerond moeten zijn, waardoor we verwachten dat spoor 1 en 3 in de loop van de dag weer gebruikt zullen kunnen worden door reizigerstreinen”, aldus Temmerman. De herstellingswerken aan spoor 2 door Infrabel zullen volgens Temmerman zeker nog tot zondag duren.

Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel bevestigt dat er een hersporingstrein en een werktrein met een kraan komen om de trein te takelen en de schade aan de infrastructuur te herstellen. “We hebben straks meer zicht op de schade aan de infrastructuur”, aldus Petit, die toevoegt dat er herstellingswerken moeten worden uitgevoerd aan de bovenleiding en aan het spoor. Hoe lang de werkzaamheden aan de infrastructuur juist zullen duren, is nog niet duidelijk.

Omdat de treinen volgens de weekendregeling rijden en het dus rustiger is op het spoor dan in de week, verwacht de NMBS weinig hinder voor het treinverkeer. Dezelfde boodschap klinkt bij Infrabel. “Er zijn veel sporen in Antwerpen-Centraal en het is weekend, dus er zullen meer treinen rijden via de sporen op de onderste niveaus. Er zijn mogelijk kleine vertragingen en sommige treinen zullen op een ander spoor vertrekken.”

Over de oorzaak van het ongeval is er nog geen uitsluitsel. “NMBS, Infrabel, de FOD Mobiliteit en de spoorwegpolitie hebben een onderzoek geopend”, aldus de woordvoerder nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer