Direct naar artikelinhoud

Bemelmans en De Greef in dubbelspel in Davis Cup

Arthur De Greef en Ruben Bemelmans (links) nemen het op tegen het Australische duo Jordan Thompson en Jordan Peers.Beeld photo_news

Johan Van Herck heeft zijn duo bekendgemaakt dat deze namiddag (15 uur) het dubbelspel zal betwisten in de halve finale van de Davis Cup in Paleis 12 van Brussels Expo. Zoals verwacht zijn dat Ruben Bemelmans en Arthur De Greef. Australië rekent op Jordan Thompson en Jordan Peers, nummer twee van de wereld in het dubbelspel.

Na de twee enkelspelen van vrijdag is de stand tussen België en Australië 1-1. David Goffin (ATP 12) klopte John Millman (ATP 185) in vier sets (6-7 (4/7), 6-4, 6-3, 7-5), waarna Nick Kyrgios (ATP 20) de maat nam van Steve Darcis (ATP 77) in vijf sets (6-3, 3-6, 6-7 (5/7), 6-1, 6-2).

Vrijdagavond liet Van Herck nog niet in zijn kaarten kijken wat betreft de samenstelling van zijn dubbelduo. Bemelmans werd in het verleden vaak gekoppeld aan Joris De Loore, die nu moest afhaken met een knieblessure.

Zondag zal beslist worden welk land de finale van de Davis Cup haalt. Dan treft Goffin Kyrgios en speelt Darcis tegen Millman.