Direct naar artikelinhoud

Opnieuw gaat auto in vlammen op in Oostende

(archieffoto)Beeld thinkstock

De voorbije nacht is in Oostende opnieuw een voertuig uitgebrand. Het vuur is vermoedelijk aangestoken, meldt het parket. De afgelopen maanden kreeg Oostende al met een hele reeks brandstichtingen te maken.

Afgelopen nacht ontstond brand aan een voertuig in de Spalaan. Vooral de voorkant van de Ford liep ernstige schade op. De eerste vaststellingen wijzen mogelijk opnieuw op brandstichting. Het parket heeft een deskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van de voertuigbrand te onderzoeken. Er is nog geen verdachte opgepakt.

Andere wagens
Oostende moest de afgelopen maanden afrekenen met een vijftiental uiteenlopende brandstichtingen. Zo zit een 51-jarige dakloze ondertussen al voor de tweede keer in de cel voor enkele brandstichtingen in een parkeergarage onder het Mijnplein. De verdachte komt mogelijk ook in aanmerking voor de brand in het leegstaande gebouw van de vroegere Vercamerschool.

Vuilnisbakken en tuin
Eind augustus werd een 60-jarige Waalse aangehouden voor twee voertuigbranden in de Oesterbankstraat. Diezelfde nacht werden ook twee vuilnisbakken in brand gestoken. Na de arrestatie van de vrouw werd ook nog brand gesticht in de tuin van een woning in de Verenigde Natieslaan.