Kopstukken Crombez (SP.A) en Van Overtveldt (N-VA) gaan in de clinch op Twitter

© rr

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) vindt het naar eigen zeggen onterecht dat SP.A de eer voor de aanpassing van de kaaimantaks op zich neemt. Op Twitter liet hij zijn ongenoegen alvast duidelijk blijken. SP.A-voorzitter John Crombez sneerde echter even hard terug.

evg

De regering heeft recent beslist om een aantal achterpoortjes van de kaaimantaks te dichten en neemt daarbij twee voorstellen over die SP.A-parlementslid Peter Vanvelthoven eerder indiende in het parlement.

“Daarmee erkent ze dat sp.a het bij het rechte eind had met de kritiek op de kaaimantaks en neemt ze de voorstellen van sp.a over om te vermijden dat de kaaimantaks via tussenstructuren vermeden kan worden, evenals het voorstel om uitkeringen van trusts belastbaar te stellen.”

“Uw tweet toont vooral hoe kleintjes u eigenlijk bent”

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) gaat daar absoluut niet mee akkoord. Hij reageerde zaterdag dan ook misnoegd via Twitter: “Sp.a heeft constructies op belastingparadijzen altijd ongemoeid gelaten. Nu gaan ze ons leren hoe het moet. Even serieus blijven.”

SP.A-voorzitter John Crombez liet het daar echter niet bij en reageerde fel op Van Overtveldts tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen