Lierse nog dieper in de problemen na 2-0 verlies in Tubeke: “Fredje buiten”

Tubeke heeft zaterdag op de zesde speeldag in de heenronde van de Proximus League (1B) zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Waals-Brabanders wonnen met 2-0 van Lierse dankzij doelpunten van de Zuid-Koreaan Ki-Wook Hwang (66.) en Florent Stevance (90.).

Lierse wacht na vier gelijke spelen en twee nederlagen nog altijd op zijn eerste zege in de competitie en deelt nu de laatste plaats met Westerlo, dat eerder op zaterdag een 0-2 voorsprong uit handen gaf bij Beerschot Wilrijk (lees het verslag hier).

Lierse domineerde de eerste helft, maar benutte zijn kansen niet. Zo zag Binst een bal van de doellijn gered door Nirisarike en werd een open doelkans voor Mégan Laurent afgeblokt. De beste mogelijkheid was nog voor Camargo, die op aangeven van Binst van dichtbij onbegrijpelijk naast mikte. Lierse zelf moest één keer de adem inhouden, toen Zenke de grote rechthoek indook en faalde voor Goris.

Na de rust daalde het niveau van de wedstrijd. Pas na twintig minuten was er wat animo, toen Hwang de rebound tegen de netten trapte. Na wat kleine kansjes voor Lierse was het opnieuw Tubeke dat scoorde. Stevance duwde door en schoof de 2-0 eindstand naast doelman Goris binnen.

De fans van Lierse schreeuwden “Fredje buiten”. De Lierenaars staan nu samen met Westerlo op een gedeelde laatste plaats in de Proximus League.